نصب برنامه در Slax
تاریخ : پنجشنبه، 17 آذر ماه ، 1390
موضوع : لينوكس


نصب برنامه ها در لینوکس یکی از سخت ترین کارها برای ما کاربران راحت طلب ویندوز است که طبق عادت دوست داریم فقط با چند کلیک ساده به نصب هر برنامه ای پرداخته و براحتی آنها را اجرا کنیم.
یکی از مشخصات و برتری های Slax همین نصب ساده برنامه ها است. در Slax نیز همچون سایر نسخه های دیگر لینوکس روش معمولی نصب با استفاده از خط فرمان لینوکس فابل اجرا است. اما در لینوکس روش دیگری نیز وجود دارد که به نظر من حتی از روش نصب برنامه ها در ویندوز بسیار ساده تر است!
فایل های نصب در Slax اصطلاحا ماژول (module) نامیده میشوند. و با پسوند LZM هستند. آیکون ماژول ها در Slax بصورت تصویر زیر است.
Slax Modules
برای نصب این ماژول ها سه راه وجود دارد:
  1. نصب بصورت موقت.
  2. نصب بصورت موقت از طریق SLAX Module manager
  3. نصب بصورت دایم.


۱-نصب بصورت موقت:
در صورتیکه فقط برنامه را میخواهید بصورت موقت و یا آزمایشی تست کنید. کافیست بر روی فایل ماژول دوبار کلیک کنید. پس از چند لحظه پیغامی بصورت حبابی ظاهر میشود و اعلان میکند برنامه در حال نصب است. بسته به حجم برنامه پس از چند ثانیه پیغام حبابی دیگری ظاهر میشود و به شما اطلاع میدهد که برنامه نصب و قابل اجرا است! تعجب نکنید برنامه نصب شده و در اینجا واقعا دست ویندوز از پشت بسته است.
حالا بسته به نوع برنامه یا آیکون آن را در منوی K Menu (همانی که شبیه استارت ویندوز بود) در بخش مرتبط پیدا کنید و یا از طریق خط فرمان آنرا اجرا کنید. و از آن لذت ببرید.
در این روش بعد از ریست شدن سیستم اثری از برنامه بر روی سیستم وجود نخواهد داشت و شما برای استفاده مجدد باید آنرا دوباره نصب کنید. خوبی این نوع نصب همانطور که اشاره شد برای تست و یا نصب موقت است و در صورتیکه نیاز به استفاده دایم داشته باشید باید از روش سوم که در ادامه توضیح خواهم داد استفاده کنید.
۲-نصب بصورت موقت از طریق SLAX Module manager
برای اینکار بر روی منوی K Menu رفته از زیر منوی System برنامه SLAX Module manager را اجرا میکنیم. در این پنجره شما لیستی از برنامه های نصب شده را مشاهده خواهید نمود. حال با کلیک برروی دکمه Add a new module میتوانید فایل مورد نظر را انتخاب و نصب کنید.
۳-نصب بصورت دایم:
برای نصب دایم باید فقط فایل ماژول را در مسیر زیر کپی کنید:
[SlaxDrive]:/slax/base
در واقع فایل را باید در درایوی که Slax از آنجا اجرا میشود در شاخه slax و در زیر شاخه base کپی کنید. اگر شما Slax را از روی USB اجرا میکنید و یا بر روی هارد خود کپی و اجرا کرده اید اینکار بسیار ساده خواهد بود. اما در صورتیکه برروی CD آنرا اجرا کرده اید باید دوباره فایل ISO را باز کنید و ماژول خود را در مسیر بالا کپی کنید و دوباره آنرا رایت کرده و استفاده کنید.
در این حالت ختی پس از ریست سیستم باز هم برنامه بصورت نصب شده وجود خواهد داشت.
حذف برنامه از حالت نصب:
برای خارج کردن برنامه از حالت نصب سه راه وجود دارد:
  1. حذف برنامه بصورت موقت.
  2. حذف بصورت موقت توسط SLAX Module manager
  3. حذف بصورت دایم.

۱-حذف برنامه بصورت موقت:

در صورتیکه برای نصب از یکی از دو روش اول استفاده کردید میتوانید با دوبار کلیک کردن بر روی فایل ماژول آنرا از حالت نصب خارج کنید. در اینجا نیز پس از حذف موفقیت آمیز پیغامی بصورت حبابی نمایش داده میشود.

۲-حذف بصورت موقت توسط SLAX Module manager

برای حذف در این روش کافیست برنامه مورد نظر خود را از لیست برنامه های نصب شده انتخاب کنید و دکمه Remove selected module را بزنید.

روش فوق برای تمامی ۳ حالت نصب قابل استفاده است. اما در صورتیکه برنامه بصورت دایم نصب شده باشد فقط برنامه تا زمانیکه سیستم ریست نشده باشد از نصب خارج شده است و پس از راه اندازی مجدد برنامه نصب دایم دوباره نصب خواهند شد.

۳-حذف بصورت دایم:

در صورتیکه برنامه را بصورت دایم نصب شده باشد برای حذف آن باید فقط آنرا ازشاخه کپی شده که شرح آن در بالا رفت پاک کنید.

همانطور که مشاهده کردید کار با slax ساده و راحت است. و من هم اکنون بر روی هارد لپ تاپ و فلش همراهم آنرا نصب کردم و از آن استفاده میکنم.من نسخه های مختلفی از لینوکس را تجربه کردم اما فقط با slax راحت بودم و آنرا بصورت دایم استفاده میکنم. روز اولی که با slax شروع به کار کردم فقط کارهای ساده ای را در آن انجام میدادم ولی هم اکنون توانستم حتی برای آن ماژول های مورد نیاز خود را بسازم و در سایت رسمی آن جهت استفاده سایرین قرار دهم. از درایور وایرلس لپ تاپ برای کار با مودم تا اتصال PPPOE برای ADSL و اتصال موبایلم به عنوان مودم GPRS و ساختن ماژول کمپایلر FriendlyARM و قرار دادن در سایت رسمی اسلکس و ....

برای نمونه شما میتوانید ماژولی که برای قرار دادن زبان انگلیسی و فارسی بعنوان زبانهای پیش فرض ساختم را از لینک زیر دانلود و استفاده کنید:

/download-file-23.html

همچنین ماژولی که تقویم پیش فرض شما را هجری شمسی خواهد نمود را از زیر دانلود کنید:

/download-file-24.html

در اینجا توضیح محیط Slax را خاتمه میدهم و در ادامه به توضیح برنامه های کاربردی در زمینه الکترونیک میپردازم. البته در صورتیکه از این بحث استقبال شد و مایل بودید توضیحات بیشتری درباره محیط slax بنویسم نظرات خود را در انتهای مقاله قرار دهید. تا شاید بحث دنبال شود.



كدباز لينوكس ميكرو كمپايلر اسلكس اتمل slax linux avr kontrollerlab avr-gcc avrdude



منبع این مقاله : سايت مهندس لاچيني | پروژه ها و آموزش الكترونيك و تابلوروان
http://www.HLachini.elewiz.com

آدرس این مقاله :
http://www.HLachini.elewiz.com/modules.php?name=News&file=article&sid=55